Translate

tirsdag den 13. oktober 2015

Chinatown og pool

I dag være store sightseeing dag men vi er stadig lidt påvirket af jetlag og hvis det stod til Cirkeline skulle vi bruge hele dagen i poolen. Så under morgenmaden besluttede vi at droppe de store sights som Petronas Towers og Kuala Lumpur Tower, og i stedet tage en lille tur til Chinatown som flere har anbefalet os. Vi fandt ud af at det kun lå en halv times gang fra hotellet så vi skulle ikke til at finde offentlig transport. 

Chinatown er en fin lille bydel/marked, ikke helt så stort som i London eller San Francisco men en god oplevelse. Ved siden af ligger en markedshal der Central Marked. Det er en to etagers markedshal i koloniansk stil med kunsthåndværk, traditionelt kinesisk og malaysisk tøj, samt de klassiske turistgadgets. 

Chinatown

Buketter med plasticblomster og bamser kunne købes i Chinatown

Første kokosnød på rejsen

Central Market var et hyggeligt sted at gå rundt.


Til frokost spiste vi samosa og popcornkylling (friturestegt poppet kyllingestykker) og kom kun af med 20 kr for os alle fire.

I forgrunden; tre lækre damer med nyindkøbte hatte. I baggrunden; Kuala Lumper Tower i smog


Vi er nu midt eftermiddag tilbage på hotellet pigerne boltrer sig i poolen og vi sidder under en parasol og læser og skriver blog. 

Badning i regnvejr er ikke et problem


Selvom vi ikke har været så længe i Kuala Lumpur har vi fået et rigtig godt indtryk af byen og vi kunne godt bruge et par dage mere her, men vi skal flyve videre til Borneo imorgen.

Tips til Kuala Lumpur:
1. Befolkningen er utrolig flink og stort set alle kan engelsk så hvis man spørger om vej vil de hellere end gerne hjælpe.
2. De er på ingen måde påtrængende sælgere som Sydeuropa. Vi kan godt rundt på markeder uden at blive antastet ved hver bod af irriterende sælgende. Først når vi stopper ved en bod kommer til hen til en. Normalt er vi ikke meget til markeder netop pga. af påtrængende sælgere med her er det en god oplevelse at gå rundt.
3. Trafikken er voldsom, men det er også en storby, men man lærer hurtigt at løbe hurtigt over når der kommer et hul.
4. Det er nemt at bevæge sig rundt med børn for som vi skrev i indlægget er de glade for børn. Men tror ikke det er så nemt at komme rundt med klapvogn, da der ikke alle steder er fortov og når der er, er der ofte huller i fliserne.
5. Det er en overraskende ren by. Der ligger næsten ingen skrald på gaden og rigtig gadefejere går rundt og fejer affald op.
6. Lufthavnen ligger 60 km fra downtown og kan køres på en halvtime (hvis ikke man skal skifte som vi var nødt til. Det er billigere og hurtigere end tage en taxa gennem den tætte trafik.




1 kommentar: