Translate

tirsdag den 20. oktober 2015

Langkawi - been there - done that

Vi har nu forladt Borneo efter nogle fantastiske dage med uforglemmelige naturoplevelser for livet. Sidste stop var en treetop walking hvor vi var utrolig heldige at se to orangutanger -mor og baby, hvilket skulle være ret usædvanligt i det område da det ligger forholdvis tæt på by.

Vi skulle flyve videre til Langkawi i den modsatte ende af Malaysia efter en kort mellemlanding i Kuala Lumpur. Flytiderne var imidlertid blevet ændret hvilket betød at vi først kunne flyve videre dagen efter. Men det betød også at Malaysian Airlines var forpligtet til at give os en overnatning og det blev noget af en oplevelse. Lufthavnshotellet 5 stjernet luksushotel kåret til en af de ti bedste hoteller i Malaysia. Værelset var så lækkert med interaktive betjeningspaneler og lækre luksusmøbler. Vi havde spist på flyet men havde fået madbilletter til restauranten så vi var lige nede for at kigge om der var noget dessert. Vi blev mødt af et overdådigt overflødigelseshorn af alt hvad maven og ikke mindst øjnene kunne begære; sushi i alle afskygninger, kagebord med petitfour og fyldte chokolader, chokoladefontæne hvor man kunne overtrække skumfidusspyd med flydende chokolade og meget meget mere. Så vi gik stopmætte i seng.

Tidligt næste morgen fløj vi videre til Langkawi. Vi havde hørt meget godt om Langkawi så vi havde store forventninger til øen og så frem til nogle dages badeferie. 

Vi havde aftenen inden booket et resort med pool i to dage til en start, men det skulle vise sig at det var rigeligt. Langkawi er ikke lige os. Alt for turistet til vores smag. Hvis man ser bort fra at der er regnskov og aber kunne man ligeså godt været tage til en charterdestination i Sydeuropa. 

De lokale var også meget mere påtrængende end i Kuala Lumpur og på Borneo, og strandene var møgbeskidte. Dog gør de vist meget for at forbedre det. Overalt går folk rundtog fejer både gader og på stranden, men alligevel var stranden og havet fyldt af plastik og glasskår.


Der bedste ved Langkawi var den lækre pool på vores resort

Idag har vi taget en taxa op til et sted hvor man kunne køre i gondoler op i bjergene til et udsigtspunkt, og det var en rigtig god oplevelse.

Selve området er en slags forlystelsespark ala Bakken med forlystelser, madboder, 3D museum og mange andre ting. Vi troede kun der var gondoler så det endte faktisk med at vi brugte det meste af dagen i området.

Området hedder Oriental Village og skal forestille en kinesisk, koreansk landsby


Vi kørte i gondoler højt op i bjergene. Normalt er der en fantastisk udsigt over hele øen, men pga. skovbrande i Indonesien er der stadig en tyk tåge overalt i et kæmpe område helt fra Indonesien og et stykke op i Thailand. 



Helt på toppen er der en Skybridge, hvor man kan gå over en stor kløft højt oppe i bjergene. Lidt sjovere hvis man kunne se mere end 20 meter frem.

Resten af dagen har vi badet og hygger på resortet. Vi har købt færgebilletter til Koh Lipe og sejler i morgen tidlig til Thailand. Det var Malaysia for denne gang. Det har været et dejligt, trygt land at rejse i.

Mango, passion og jordbær is.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar