Translate

fredag den 23. oktober 2015

Hej Thailand -Koh Lipe

Vi har været i Thailand de sidste 3 dage. Fra Langkawi i Malaysia kan man sejle til en lillebitte ø i Thailand på 1,5 time. Det var en lidt syret oplevelse. Vi blev sejlet til en ponton ud for kysten på Koh Lipe. Derfra videre i longtailbåd de sidste 300 meter ind til stranden. Hoppede i vandet i strandkanten og tyve meter oppe på stranden var immigrationskontoret. Fik et stempel i passet og vupti, så var vi i Thailand. Tror det må være verdens sejeste grænseovergang. 

Grænseovergangen til Thailand med immigrationskontoret i baggrunden

En af de ting vi havde set frem til ved at rejse rundt på egen hånd var friheden til at rejse efter lyst og bo  nogle lækre steder vi lige fandt på stranden, men det skulle vise sig ikke at være så nemt som vi havde håbet. 

På jagt efter et sted at bo

Da Koh Lipe er en meget lille ø og der samtidig er lavsæson havde vi valgt ikke at booke på forhånd og i stedet gå langs stranden og finde et lækkert sted at bo. Men det var ikke helt så nemt. Vi var inde mindst 5-6 steder men enten var de ikke åbent for sæsonen endnu, havde ikke en bungalow til fire personer, eller også var det fuldt booket. Vi kunne derfor kun finde et sted hvor vi kunne være de første to nætter, Castaway Resort, som til gengæld er helt vildt lækkert lige ud til stranden, med lækker bar og restaurant.

Vi bor i en bungalow i to etager med hængekøjer på førstesal

Cirkeline fejer vores bungalow med pandelampe

De sidste par dage har vi ikke lavet ret meget, hvilket har været tiltrængt efter en meget indholdsrig start på rejsen, badet, spist, snorklet, spist, drukket, gået, sovet.

Idag har vi været på en snorkeltur hvor vi har sejlet rundt til små øer omkring Koh Lipe og set fantastiske koreller og fisk.

Meget lækkert snorkelvand

Frokostpause på lille bountyø

Kæmpegoble som gjorde at Cirkeline lige stod over ved dette snorkelstop

Koh Lipe er fuld af søde hunde og katte

Den sidste nat på Koh Lipe bor vi på et naboresort, noget mindre og dyrere men fordi weekenden nærmer sig er alt der er åbnet fuldt booket, så det var det eneste vi kunne finde.

I det hele taget kan vi godt mærke at sæsonen ikke er startet endnu, hvilket ikke gør os noget. Men hovedgaden, Walking Street, er næsten mennesketom. Overalt er de ved at renovere forretninger, restauranter og resorts til sæsonen rigtigt åbner 1. november, så vi har det meget for os selv.

I morgen sejler vi nordpå til øen Koh Lanta. Vi har ikke mod på at skulle gå rundt og lede igen, så denne gang har vi bestilt 5 dage på et lækkert resort, lige ud til stranden og med pool. 

Vi har måttet justere vores hotelstandard en smule op i løbet af denne rejse. Tanken var basic budget, men med to børn der efterspørger pool og ikke har det så godt med lidt lugtende værelser har vi valgt at gå en tak op på kvaliteten af de steder vi bor. Men stadig meget billigt i forhold til danske priser.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar