Translate

mandag den 26. oktober 2015

Phi Phi øerne. Det smukkeste turisthelvede

Vi er nu kommet til Koh Lanta. Vi har booket 5 dage på er lækkert resort. Efter en hektisk start på rejsen kunne vi mærke at både børn og voksne trængte til et længere ophold, hvor vi ikke skulle tænke på hvor vi skulle sove næste dag og hvordan vi kom derhen. Selvom det er rigtig nemt at rejse i Thailand og der er masser af muligheder for at bo, har det alligevel fyldt en del og taget tid hele tiden at skulle planlægge, booke og arrangere næste destination.

Men vi bor nu de næste fem dage på Kaw Kwang Resort på Koh Lanta. Et rigtigt dejligt resort lige ved stranden og med lækker pool 
Pool og strand side om side

Aften på Koh Lanta

Vi har overvejet om næste destination skulle være Phi Phi øerne. Vi vidste godt de var meget turistet men også umådelig smuk. Efter at have googlet lidt fandt vi ud af hvor dyrt det var at bo derovre og at vi i stedet kunne komme dertil på en endagstur fra Koh Lanta, og det har vi så været idag.

Phi Phi øerne er uden tvivl et af de smukkeste steder på jorden. Postkortsmukt uden at være photoshoppet, og alligevel blev vores fordomme om et meget turistet sted indfriet.

Phi Phi øerne er smukke med meget turistet

Vi havde booke en dagstur via hotellet og blev hentet tidligt om morgenen. Vi var lidt spændte på hvordan det ville gå, men alt klappede bare. Det skal thaierne have skulderklap for. Vi fik klistermærke på trøjen som viste hvilken tur vi skulle på og ved hjælp af det blev vi dirigeret rundt på bådene så vi endte på den rigtige tur. 

Svømmestop ved Phi Phi øerne

Desværre er der også en bagside af historien. Phi phi øerne har de sidste 20 år været et yndet turistmål og det kan desværre ses tydeligt. Overalt i vandet ligger der affald; poser, flasker, reb, emballage, ja alt hvad der kan flyde. Vi havde et snorkelstop hvor der var rigtig mange smukke fisk men overfladen var fyldt af affald så det faktisk ikke var særligt lækkert at skulle svømme i. Et Andet sted vi stoppede, var der nogle lokale thaier på båden der kastede mad ud til fiskene (selvom der flere stede stod af fodring var forbudt) og bagefter røg posen også lige ned til fiskene. 

Ved selve hovedattraktionen på  Phi Phi, Maya Beach (fra The Beach filmen) så vi også masse turismens indflydelse. Mindst 40 både lå ved standen og stranden lignede Fårup Sommerland en tirsdag i uge 30, fuldstændig overfyldt af turister, som sild i en tønde.

Smukke Phi Phi

Maya Beach, Phi Phi

Makakaber på Phi Phi. Blev desværre også fodret for at fremme turismen

Man kan ikke komme udenom at Phi Phi er utrolig smuk, men desværre også spoleret af masseturismen og thaiernes manglende forståelse for affaldshåndtering. Så vi er faktisk glad for at vi nøjes med en endagstur og ikke bookede flere dage på Phi Phi.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar