Translate

fredag den 30. oktober 2015

Koh Lanta - mere daseferie og sidste strand i lang tid

Vi er nu flyttet lidt længere sydpå til et andet resort i to dage. Lanta Dareen Resort. Lillebitte resort med tyve bungalows. Vi fik det til næsten ingen penge. En familiebungalow i to nætter inkl morgenmad for 350 d.kr. Så vi var lidt spændte på hvad vi kom til, men de havde fået gode anmeldelser af andre gæster så vi satsede på at det var ok.

Lille resort men meget hyggeligt og virkelig venligt personale

Lanta Dareen Resort

Og vi er meget positivt overraskede. I forhold til Kaw Kwang hvor vi havde betalt forholdsvis meget er dette sted på fuld højde med det andet både med charme, beliggenhed og venligt personale.


Pool og strand side om side

Der er rigtig meget tidevand på Lanta. Når der er højvande går vandet helt op til resortet, og når det trækker sig 100 meter tilbage bliver revet blottet og lokale kommer frem og leder efter muslinger og krabber mellem korellerne som de sælger på markedet.

Lokale kvinder og børn leder efter muslinger og krabber de kan sælge.

Det er svært at skrive en masse om hvad vi har oplevet for vi har ikke fortaget os noget som helst ud over bare at være, nyde livet, lave lidt lektier og spise og drikke. 

Restauranten på resortet laver den lækreste thaimad, og i forhold til hvor lille stedet er og hvor få gæster her er, er det et helt vildt menukort de har.

Lektielæsning på verandaen i de varmeste eftermiddagstimer

Cocktails på stranden 

Laura går amok i kakaoshakes og drikker gerne flere om dagen. I det hele taget laver de bare så mange lækre shakes, smoothies, og juices så det er et rent børneeldorado

7 eleven ligger overalt hernede og vi er tit derinde og købe yougurt eller toast til morgenmad hvis ikke vi får det på resortet

Det sydlige Thailand har en stor muslimsk befolkningsgruppe. Men vi er alligevel overrasket over at mange af kvinderne er pakket meget ind i burka/tørklæder. Her to kvinder i helt sort på en tuk tuk

En ting der har slået os meget ved thaierne og som vi også har skrevet om i indlægget om Phi Phi er deres affaldshåndtering - eller mangel på samme!. Der ligger meget skrald overalt især på strandene og det er virkelig synd når de har så smuk en natur. Vi tror de er ved at være opmærksom på problemet for der kører skraldebiler rundt og på Koh Lipe havde de hver mandag en ryd-op-på-stranden dag hvor man kunne møde op og hjælpe med at samle affald. 
Men det tager tid at omstille thaierne. F.eks. da vi var på Phi Phi var der nogle lokale der fodrede nogle fisk fra båden. Og da fiskene var fodret kom emballagen også lige ned i vandet til fiskene.

Affald på strandede overalt. Trist syn

Koh Lanta bugner af grøn frodig natur 

Imorgen rejser vi til Bangkok. Vi ville gerne have været med nattoget der kører til Bangkok, men pga. weekend og det faktum at højsæsonen starter præcis 1. November var det fuldt booket. Så i stedet flyver vi fra Krabi til Bangkok imorgen eftermiddag.

Vi har nydt den sidste dag ved stranden. Nu går der ca tre uger før vi kommer til en strand igen

















Ingen kommentarer:

Send en kommentar