Translate

onsdag den 28. oktober 2015

Koh Lanta - daseferie og smuk natur

Vi har boet på Koh Lanta de sidste 5 dage på Kaw Kwang resort. Efter en hektisk start på rejsen trængte vi til at kunne sove længe uden at stille vækkeuret og bare være og lave ingenting. Så udover dagsturen til Phi Phi har vi ikke lavet andet på Koh Lanta end bade, spise, bade, spise, bade, sove og forfra igen.

Idag skulle der dog ske lidt. Der er et hav af muligheder for dagsture for af se Koh Lanta. Elefanttrekking, abeshow, slangeshow ja alt mulig form for ture hvor dyr ikke er i deres rette element og som vi ikke huer. 

Vi fik derfor lavet en aftale med en tuk tuk chauffør (trehjulet knallert) som vi kunne leje i en hel dag for 300 kr, og så kunne vi køre rundt på hele øen som vi ville.

Man kunne også leje en scooter for 50 kr. for. en dag, men da ingen af os har prøvet det før har vi endnu ikke mod på at køre rundt med hver sit barn bagpå. 

Koh Lanta er UTROLIG smuk, grøn og frodig. Masser af kokospalmer, papayatræer og mangotræer langs vejkanten blandet med alt mulig grøn vegetation. 

Vi havde på forhånd valgt nogle ting vi gerne ville se men undervejs kom vores chauffør også med nogle forslag til hvad vi kunne se.

Bl.a. havde vi er stop ved en mangroveskov. Vi kom i en longtailbåd rundt i mangroveskoven hvor de kiggede efter makakaber. Det var flot og smuk, men når vi en uge tidligere havde sejlet rundt i Borneos jungle er det ikke helt samme oplevelse. 

Efter noget søgen fandt de dog aberne, og de blev fodret med den medbragte mad. Igen ikke lige den måde vi synes man bør omgås vilde dyr, men aberne havde vænnet sig til det og det var de lokales levevej 

Sejltur i mangroveskoven

Smuk mangroveskov

På de to ovenstående billeder er det ene en abe 

Makakaberne svømmede hen til vores båd for at få mad

Aberne kom helt op på båden for at få mad og tog det nærmest ud af hænderne på os.

Vi besøgte også Lanta Old Town. Som navnet siger et område hvor husene er bygget i gammel stil. Her var boder med souvenirs og hyggelige restauranter hvor vi valgte en helt ude ved vandet.

Lanta Old Town

Cirkeline fik en banan af en mand på gaden som syntes hun så sød ud. Thaierne er vilde med mindre børn

Lækker udsigt fra frokost restauranten

Når det gik meget opad måtte vi stige ud så tuk tuk'en kunne komme over bakken

Vores tuk tuk og chauffør

Koh Lanta er utrolig frodig og smuk

Mangotræ

På denne tur fik vi set rigtig meget af Lanta på en billig måde, og kunne helt selv vælge hvor vi ville hen og hvad vi ville se.

Lanta byder på et utal af muligheder. Der er også grotter og vandfald som dog er bedst tilgængelig hvis  man rejser med lidt større børn. Og der er masser af naboøer man kan besøge på en dagstur.

I morgen rejser vi til et nyt resort på Lanta i endnu to dage.













Ingen kommentarer:

Send en kommentar