Translate

fredag den 16. oktober 2015

Turtle Island

Det er virkelig de helt store naturoplevelser vi bliver udsat for her på Borneo. Så det er næsten lige før vi ikke kan rumme det hele så hurtigt. Igår næseabecenter, og tidligt i morges blev vi sejlet ud til en ø - en times sejlads fra fastlandet og meget tæt på Filippinerne - flere af de øer vi kunne se var filippinske. 

På vej til Turtle Island

På vej til Turtle Island indsmurt i masser af solcreme.

Turtle Island er en lille ø. Man kan gå øen rundt på et kvarter

Turtle Island eller Selingan er en ud af tre små naboøer hvor store havskildpadder kommer ind hver nat for at lægge æg. Der kommer skildpadder ind hver nat året rundt. Æggene bliver beskyttet ved at de bliver gravet op igen når skildpadden har lagt æggene. De bliver flyttet til en område midt på øen hvor de nedgraves indtil de er klar til at blive klækket. Så kommer de ned til stranden igen, hvor de små skildpaddeunger så selv kravler ud i vandet. Når de så har svømmet rundt på verdenshavene i 15-30 år kommer de tilbage til samme ø for at parre sig og lægge æg.

For at beskytte skildpadderne mest muligt må der kun komme ca. 50 turister pr. nat til øen. Vi var heldige for vi var kun ca. 30 på denne dag. 

Vi blev indkvarteret i små beskedne men ok hytter og havde hele dagen til fri disposition. Vi brugte det meste af dagen på at snorkle. Der var rigtig mange flotte fisk, og vi så både klovnfisk, dragefisk og muræner. Ja, Cirkeline kunne ihvertfald tælle mange af dem fra Føtex dyrekortbog. Cirkeline blev venner med en anden dansk dreng og de fik bygget et koralslot af koraller der var skyllet op på stranden og kokosnødder. 

Hawaii blomster

Kæmpe varaner på 1 meter gik rundt overalt på øen. De var heldigvis mere bange for os

Der spilles bold med en kokosnød

På stranden var der også nogle døde skildpaddeunger som ikke var nået ud i havet. Pludselig kaldte vagterne på os og det viste sig at der piblede små skildpaddeunger op af sandet og ned af stranden mod havet. Det er højst usædvanligt da de normalt bliver samlet op af de ansatte, så snart skildpadden  har forladt reden.

De små skildpaddeunger på vej ud i havet

I det hele taget var det bare en lækker bountyø, med lækker sandstrand og en lille regnskov i midten hvor vi boede. 

Til aften blev alle samlet i restauranten hvor vi så en film om arbejdet med beskyttelsen af skildpadderne og efter maden skulle vi vente indtil vi blev kaldt sammen og gik ned til stranden i samlet flok. For at skåne skildpadderne mest muligt er det kun den første skildpadde hver nat vi ser lægge æg. Alle de andre gør det uforstyrret.

Vi så en stor Green Turtle lægge 67 æg

Billedkvaliteten er ikke så god da vi ikke måtte bruge blitz

Til sidst så vi de nyudklækkede unger blive sat ud på stranden så de kunne kravle ned til havet 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar