Translate

onsdag den 14. oktober 2015

Næseaber på Borneo

Vi var meget tidligt oppe idag da vi skulle flyve videre til Borneo. Det er en tre timers flyvetur til Sandakan, som ligger i den nordøstlige del af Sabah regionen som stadig er Malaysia.

Flyveturen gik godt og vi fik fundet vores chauffør der skulle køre os til hotellet.

Midt eftermiddag havde vi booket et besøg ud i regnskoven til Labuk Bay. Et næseabercenter hvor næseaber og andre aberacer kommer ind fra junglen og bliver fodret.

Næseaber findes kun på Borneo og er som så mange andre dyr truet af udryddelse pga. regnskovsfældning for at plante palmeolie træer i stedet.

Det var en kæmpe oplevelse. Aberne løb omkring os og flere var henne og røre ved vores tasker. Vildt at opleve dem i deres naturlige omgivelser. Nogle kunne man se langt væk i regnskoven sidde i træerne og andre sad på rækværket lige ved siden af os. Der var også næsehornsfugle og små egern.

Byen Sandakan hvor vi bor er på størrelse med Aalborg. Den er meget fattig og faldefærdig. Rotter og øgler på 1 meter går rundt over det hele. Vi skal kun bo her en enkelt nat. I morgen skal vi videre til Turtle Island hvor vi skal opleve store havskildpadder komme ind og lægge æg.





1 kommentar:

  1. Det ser da helt vildt ud :-) Det må være en sjov oplevelse som ungerne må have elsket. Sjovt at læse om :-) Forsat god tur!

    SvarSlet