Translate

søndag den 1. november 2015

Bangkok - hektisk temposkift

Vi er nu kommet godt til Bangkok, og vi skal da lige love for at det står i stor kontrast til de sidste par ugers ø lejr. 

Allerede ved ankomst til Bangkoks indenrigslufthavn kunne man mærke at vi virkelig var kommet til en storby. Mennesker overalt i lufthavnen og otte lange køer for at få en taxa.

Kæmpekø for at få en taxa

Man kan nemt blive snydt af tuk tuk og taxachauffører i Bangkok. Tuk tuk er i lommen på smykkebutikker og skræddere som giver dem provision for lige at køre forbi med kunder på vej til deres destination "for a short visit". Og taxachauffører vil helst køre uden taxameter så de ikke skal afregne med vognmanden. Men hvis man bare sikre sig at taxameteret bliver sluttet til kan man køre rigtig billigt i taxa i Bangkok. Vi gav ca. 60 kr. fra lufthavnen og til vores hotel - en køretur på en halv time. 

Vi har booket os ind på New Road Guesthouse. Der ligger meget centralt, og er et danskersted, da flere danske rejsebureauer har servicekontor her. Vi skal bo her tre nætter og glæder os til at opleve Bangkok.

Sidst på eftermiddagen var vi tjekket ind og tog en tur til Bangkoks Chinatown. Det er den største Chinatown udenfor Kina, og det var også stort, og noget mere interessant end det i Kuala Lumpur.

Hektisk aftensstemning i Bangkoks Chinatown 

Vi osede rundt et par timer og satte os til sidste ved et gadekøkken. Helt bogstaveligt gadekøkken, med borde, stole, køkkenbord opstillet i vejkanten. Vi fik serveret lækre nudelretter på rygene varme smedejernstallerkener. Frederikke var inden noget skeptisk omkring hygiejnen ved et gadekøkken, men hun overvandt sig selv og vi synes alle det var rigtig lækkert. Og spiste og drak os mætte for 60 kr.

Gadekøkken i Chinatown

Idag har vi været i Chatujak Weekend Marked. Et kæmpe marked, hvor man kan købe ALT. Det er en stor labyrint af små gyder og man kan gå og gå uden at se det samme. 

Alt sælges fra det store weekendmarked. Her springvand.

Det værste var de mange dyr. Kæmpestore hunde i alt for små bure. Hundehvalpe og kattekillinger der var alt for små til at blive taget fra deres mor, og små egern klædt ud i dukketøj.

Små hundehvalpe

Og kæmpestore hunde i meget små bure

Endnu en kæmpehund i et alt for lille bur

Uendelige gyder i markedshallerne

Cirkeline fik købt et nyt ur for sine lommepenge 


Vi fandt ud fra markedet

Efter 5 timers vandring og shopping, hvor vi alle fik opdateret garderoben, og Cirkeline fik sit længe ventede fodboldtøj, trængte vi til lidt luftforandring, så vi tog en taxa til Lumpini Park. Thailands svar på Kongens Have bare på størrelse med Central Park i New York. En kæmpe grøn oase midt i Bangkok, med søer, legepladser, motionsstier, friluftskoncerter, træningsmaskiner. 

Lumpini Park, en dejlig grøn oase midt i Bangkok

Store monitor lizards gik rundt i parken, og der var masser af egern, skildpadder, fisk, katte og hunde

Skildpadde kigger op af vandet

Hjemturen tilbage til hotellet gik ikke helt som planlagt. For modsat Kuala Lumpur hvor stort set alle kan engelsk kan stort set ingen i Bangkok engelsk. Og den seddel vi havde fået af hotellet med hoteladressen på thai havde vi glemt, så vi kunne ikke finde en taxachauffør der kunne læse adressen på engelsk. Vi begyndte derfor at gå. Fandt til sidst en Skytrain station som kunne føre os lidt nærmere hotellet, og derfra var der en en kilometer til hotellet. Imorgen husker vi den seddel inden vi tager fra hotellet. 















Ingen kommentarer:

Send en kommentar